Aluminiumstøbning

Når det gælder støbning i aluminium, er Pamatek din komplette samarbejdspartner, der kan levere alt fra prototyper, produktion af et enkelt emne til den komplette løsning.

Vi har mere end 20 års erfaring indenfor projektledelse, udvikling og støberi af emner i bl.a. aluminium. Vi vil også meget gerne høre om dit projekt – kontakt os her for en uforpligtende snak.

Kokillestøbning
Kokillestøbning i Aluminium og zink
Når der kokillestøbes, benyttes der hydrauliske støbemaskiner hvori der opsættes simple støbeforme udført i stål.

Støbeformene coates i de formgivende dele for beskyttelse mod det smeltede metal der hældes i formen.
Maskinen indstilles af vores professionelle operatører så emnerne bliver støbt under de bedste forudsætninger, og derved opnår vi det bedste produkt.

Kokillestøbning er særligt velegnet til mindre serier, og har attraktive værktøjsomkostninger.
Ved Kokillestøbning opnår man pæne overflader og gode støbetolerancer. Derfor egner denne støbemetode sig til eksempelvis: dæksler i aluminium, pumpehuse i aluminium, lampedele, mm.

Trykstøbning
Trykstøbning er en fremstillingsproces, der kan fremstille geometrisk komplekse metaldele. Trykstøbningsprocessen involverer anvendelse af en smeltedigle, metal, formstøbemaskine, og matrice. Metallet, typisk en ikke-jernholdig legering såsom aluminium eller zink, smeltes i smeltediglen og indsprøjtes derefter i matricerne i støbemaskinen.

Efter det smeltede metal er injiceret i matricerne, afkøles det imidlertid hurtigt og størkner ind i den sidste del – kaldet støbningen. Støbegods kan variere meget i størrelse og vægt. En almindelig anvendelse af støbte dele er huse og tyndvæggede indkapslinger, der ofte kræver mange ribber og knaster på indersiden. Metalhuse til en række apparater og udstyr støbes ofte. Flere bilkomponenter fremstilles også ved hjælp af støbegods heriblandt stempler, cylinderhoveder og motorblokke. Andre almindelige trykstøbte dele inkluderer propeller, gear, bøsninger, pumper, og ventiler.

Vi har mulighed for at støbe emner i store dimensioner på vores 1000 tons-maskiner – kontakt os her.

SE VORES VIDEO